Twee Factor Authenticatie

Probleem: Het inlogproces is niet voldoende beveiligd tegen hackers.

Oplossing: Twee Factor Authenticatie.

Two Factor Authenticatie (ook wel Multi Factor Authenticatie genoemd) is een extra stap tijdens het login proces. Normaal wordt er tijdens een login proces alleen gebruik gemaakt van een gebruikersnaam of een email adres in combinatie met een wachtwoord. Er wordt dus gebruik gemaakt in deze situatie van één factor authenticatie.

 

Om het login proces beter te beveiligen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van twee factoren tijden het inloggen. Er worden dan twee van de drie factoren ingezet gedurende een twee factor authenticatie.

 

 

 

 

De drie beschikbare en meest gebruikte factoren zijn:

 

Iets wat de gebruiker weet (denk hierbij aan gebruikersnaam en wachtwoord dan wel pincode).
Iets dat de gebruiker bezit (denk hierbij aan een mobiel apparaat).
Iets dat de gebruiker uniek is (denk hierbij biometrische eigenschappen aan vingerafdruk of iris).

 

Door twee van deze factoren te combineren zorg je voor een betere beveiliging gedurende de login procedure. Een veel gebruikte combinatie is de factor gebruikerskennis (gebruikersnaam & wachtwoord) gecombineerd met bezit een applicatie op een mobiel apparaat.

 

De oplossing die door ons in meeste gevallen wordt geïmplementeerd zal middels gebruikersnaam en wachtwoord in combinatie met een push melding op je telefoon/mobiel apparaat moeten worden geaccepteerd. Deze combinatie samen vormt de nieuwe sleutel tot de toegang op je werkomgeving. Het is mogelijk in plaats van een app ook een code op je SMS te ontvangen, deze code zal net als de push melding binnen een korte periode na verzenden verlopen om misbruik te voorkomen.

 

Mocht je toestel niet meer werken of verloren zijn. Kan er een back-up toestel in meeste gevallen worden toegevoegd. In de meeste gevallen kun je ook een aantal codes veilig stellen om via die route in te kunnen loggen. Wel verlopen dan meestal de back-up codes en dien je dan ook nieuwe te generen.

 

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van Twee Factor Authenticatie. Uiteindelijk is het doel om het via een 2de controle te bevestigen dat jij daadwerkelijk in logt. Hiermee voorkom je dat een andere gebruiker zonder jouw toestemming toegang tot jouw gegevens krijgt.

 

 

 

 

 

Voordelen

 
Extra veiligheid
 
Conformiteit met veiligheid voorwaarden

Bekijk ook eens onze andere oplossingen

 • Narrowcasting

  Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte Narrow Casting omgeving.

  Lees meer
 • Beveiliging

  Op diverse wijzen kunnen we u helpen de veiligheid van uw IT omgeving te vergroten.

  Lees meer
 • Communicatie

  We zijn partner van Speak-Up voor al uw telefonische (VoIP) oplossingen.

  Lees meer
 • Online back-up

  Door een dagelijkse back-up te maken van uw data, voorkomt u bij een disaster dat u data kwijtraakt.

  Lees meer
 • Online werken

  Werken in de cloud met de Online Werkplekken van LANWise. De manier van werken verandert in een hoog tempo door de digitalisering, maar ook door gevraagde flexibiliteit.

  Lees meer